"makarna" etiketiyle yazılan yazılar.

yazan Özlem Pehlivan

Aslında bir nevi eriştemsi makarna noodle. Uzakdoğu insanlarının hemen her yemekte tükettiği, yüzlerce farklı çeşit üretebileceğiniz zengin ve lezzetli bir kaynak. Eskiden çok yaygın değildi ama artık hemen hemen tüm süpermarket raflarında bulmanız mümkün.

noodle

“Evde kendim hazırlayayım” şekli böyleyken, “hızlı, pratik, öğünlük olsun” dediğinizde bulabileceğiniz, porsiyonlar halinde ve farklı lezzetlerde tatlandırılmış olanları da mevcut.

Sevgilimin en favorisi bu hızlı porsiyonluk Ramen’ler, evde yapmayı henüz hiç denemedik.

ramen1ramen2ramen3ramen4

Bu arada “alt tarafı erişteli karışım işte” şeklinde burun kıvırdığımız yemeğin, memleketinde ne denli önemli, özel olduğunu, Ramen deyip geçmemek gerektiğini birkaç yıl önce izlediğimiz keyifli bir filmden öğrenmiş ve oralarda bu işin ustası olabilmenin ne zorlu yollardan geçtiğini görüp şaşırmıştık.

Eğer izlemediyseniz ilgili film Ramen Gırl noodle ve türevleri eşliğinde kesinlikle önerimdir 😉

 

Malzemeler:

1 paket noodle

su

sıvıyağ

tuz

 

Hazırlanışı:

Paketin arkasındaki tarife göre pişirin. Ama mutlaka klasik makarna pişirme yönteminde olduğu gibi, birkaç damla sıvıyağ ekleyin haşlama suyuna. Sonrasında süzüp, zevkinize göre tuz ve dilerseniz yağ ekleyerek tatlandırın.

Hepsi bu kadar; sade, soslu, ya da benimkisi gibi ana yemek eklentili hiç farketmez, tüketim şeklinde hayal gücünüze, damak tadınıza bağlı olarak sınırsızsınız 😉

08 Mayıs 2013
4.426 görüntüleme

yazan Özlem Pehlivan

Malzemenin bolluğu gözünüzü korkutmasın; çok kolay, sunumu güzel, gülümsetme garantili, lezzetli bir salata bu. Kutlama masalarının en şirini, çocukların olduğu kadar ruhu hiç büyümeyenlerin de favorisi kaplumbağa salatasının keyifli oluşma-gelişme süreci 😉

 

Malzemeler:

1 paket makarna (şekil seçimi size kalmış)

1 su bardağı havuç

1 su bardağı bezelye

1 su bardağı kornişon

1 su bardağı mısır

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

4 çorba kaşığı mayonez

bir tutam dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağ

tuz

salatalık

1 adet haşlanmış yumurta

2 adet karanfil

 

Hazırlanışı:

Havuç, bezelye, mısır üçlüsünü ayrı ayrı haşlayabilir ya da konserve şeklinde olanlardan kullanabilirsiniz. Bu işlemi hallettikten sonra havuç ve kornişonu küp küp, dereotunu incecik doğrayıp bir kenarda beklemeye alın.

Salatalıkları kabuklarını soymadan, olabildiğince ince yuvarlaklar şeklinde kesin. Adet belirtemiyorum, kullanacağınız kaba göre değişecektir.

Yumurtayı haşlayın, o da kullanılacaklar sırasına hazır olarak girsin.

Diğer taraftan yoğurdu mayonezle karıştırıp, zeytinyağıyla ve tuzla sıvı karışımı da hazırlayın.

Haşladığınız makarnaya sıvı karışım hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip, karıştırın.

Tamamen karıştıklarından emin olduktan sonra sıvı karışımla buluşturun ve iyice birbirlerine geçmelerini sağlayana dek karıştırın.

Büyük ve derince bir tabağa, en dipten başlayarak ve iç çevresini tamamen kaplayacak şekilde, yuvarlaklar halinde kestiğiniz salatalıkları boşluk vermeden yerleştirin.

Makarna salatasını, salatalıkların arasındaki boşluğa döküp, hafifçe bastırın.

Kalıplaşması için 1-2 saat ya da zamanınız varsa daha fazla buzdolabında bekletin.

Sığabileceği büyüklükte bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

Salatalıktan genişçe kestiğiniz ayakları ve minik üçgen şeklindeki kuyruğu, hafifçe makarnanın altına sokarak yerleştirin.

Haşlanmış yumurtanın sivri tarafının alt kısmına minik bir kesik atın ki; burası ağzı olacak ve onun biraz üstüne simetrik olarak karanfilden gözleri yerleştirin. Düz kısmı makarnanın hafif içine girecek şekilde monte edin.

Yemesi için ağzına minik, taze bir marul parçası eserinizin son hamlesi 😉

*Çocukların da sağlıkla yiyebilmesi açısından malzemeleri kısıtlı tutuyorum ben genelde. Sosis başta olmak üzere, bir çok ekleme yapabilir, sadece çocuklar için hazırladığınız zamanlarda ise; mayonezi tamamen çıkartıp, yoğurdu arttırabilirsiniz.

tosbik2

07 Ağustos 2009
3.649 görüntüleme

yazan Özlem Pehlivan

Epeydir uzak kaldım yine 🙁 Son dönemlerde hem iş hem de özel hayat epey yoğun, her akşam programlar üstüste gelince, evimi özler duruma geldim 🙂

Geçtiğimiz haftalarda epeydir yapmadığım ama uzun süredir aklımda olan özlediğim bir yemek yaptım, tagliatel… Bizim evde makarnanın adı mutluluk yemeğidir, bu da mutluluk yemeği çeşitlerimizden sadece biri, sevgilim ilk kez yedi, çoook zor beğenen bir gurme olarak o bile bayıldı 🙂 Şımarmaya ihtiyacı olan herkes için işte tagliatel 😉

Malzemeler:

1 paket tagliatel (Barilla’nın sade ve ıspanaklı karışık paketinden kullandım)

3-4 adet çarliston biber

3-4 adet kırmızı biber

15-20 dilim salam

Mantar

2 paket krema

Tereyağ

Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Salam ve biberleri küp küp, mantarları ince ince doğrayın. Ben İglo’nun Karışık Tatlı Biber‘lerinin 1 paketini ve Tat’ın 510 gr.lık Konserve Mantar‘ından 400 gr.kadarını kullandım.

Biberleri, yanmayacak kadar eklediğiniz sıvıyağda diriliklerini kaybedene dek soteleyin.

Diğer tarafta tagliateli yağ damlatılmış suda haşlayın.

Sotelediğiniz biberlere salamları ekleyerek, hafif kızarana dek pişirin. Mantarları ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin.

Son olarak kremayı da ekleyip, 1-2 taşım kaynatarak sos hazırlığını bitirin.

Haşladığınız tagliateli süzdükten sonra damak tadınıza göre erittiğiniz tereyağda harmanlayın. Sosun kremalı olduğunu hesaplayarak, normalde kullandığınızdan daha az yağla bu işlemi halletmenizi öneririm. Hatta yağsız yemek seviyorsanız, bu işlemi tamamen atlayabilirsiniz.

Hazırladığınız sosu, tagliatellerin üzerine dökerek servis yapın.

Ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız, afiyetle 😉

11 Mart 2009
3.022 görüntüleme

yazan Özlem Pehlivan

Önceki akşam menümüzde sebzeli sac kavurma ve makarna salatası vardı…

Bir önceki günden yemeğim yoksa son derece hızlı hazırlanabilecek birşeyler yapmayı tercih ediyorum aslında ama etin pişme süresi malum, bu yemekte masaya oturmamız epey gecikti. Yine de beklediğimize değdi doğrusu 🙂

Malzemeler:

500 gr. kuzu eti

3 yeşil biber

3 kırmızı biber

3 domates

1 büyük kase mantar

2 soğan

2 diş sarımsak

lavaş ekmeği

tuz, karabiber

sıvıyağ

Hazırlanışı:

Eti kendi suyunda pişirdikten sonra sıvıyağda soteleyin. Üzerine ince kesilmiş mantar ilave ederek pişirmeye devam edin.

Sarımsak, soğan, yeşil biber ve kırmızı biber eklenip bir süre pişirildikten sonra,  son malzeme domatesi de diğerleriyle buluşturup tüm malzemeler piştikten sonra ocaktan alın. Her et yemeğinde olduğu gibi, baharatlarını ve tuzunu en son ekleyin.

Lavaş ekmeği ile beraber servis yapın.

Afiyet olsun…

05 Ağustos 2008
3.381 görüntüleme
Sarı Çerçeve - Hediyelik Çerçeveli Posterler

Arama

Özlem Pehlivan

12 Ocak doğumlu, sevimli bir oğlak burcu kadını...

Okumayı çok seviyor. Günde 50-100 sayfa okumadan rahat edemiyor. Başucunda en az 3-4 kitap var. Okumayı sevdiği kadar yazmayı da seviyor, değer verdiği ve yüzünü güldürebilen herkese sürekli yazıyor...

Facebook Sayfası

Arşiv

tr_TRTurkish